Obuka Higijenski standardi u ugostiteljskim objektima!

 

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać, u okviru projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” raspisuje

 POZIV

za upis polaznika/ca na obuku Higijenski standardi u ugostiteljskim objektima (40 sati)

Ova obuka je pažljivo osmišljena da ti pomogne da svoje životne vještine upotrijebiš u turističkoj industriji. Kroz nju ćeš naučiti kako skoro svaki objekat može postati objekat za ugošćavanje turista, ostaviti dojam od 5 zvjezdica, dobiti najbolje recenzije za čistoću i spremno primiti najzahtjevnije goste. Usavršit ćeš organizaciju brzog i efikasnog čišćenja, bez pritiska i prekomjernih rashoda. Znat ćeš upravljati higijenskim procesom i dobiti mogućnost da se istakneš i napreduješ u poslu.

Bez obzira na to da li već vodiš objekat za ugošćavanje turista, posjeduješ objekat koji bi to mogao postati, znaš za objekte u svom okruženju koji to jesu ili bi mogli postati ili vidiš mogućnost povremenog, sezonskog ili stalnog posla kao sobar/ica, higijeničar/ka, tim lider/ica ili upravitelj/ica higijenom malog ili velikog objekta, jer s lakoćom vodiš svoje domaćinstvo i uživaš u najboljem izdanju svog doma – ovo je prilika da usavršiš najtraženije vještine na turističkom tržištu!

ŠTA DOBIJAŠ OVOM OBUKOM?

  • Certifikat po završetku obuke,
  • set znanja, vještina i kompetencije za najtraženija zanimanja u turizmu,
  • značajnu prednost u zapošljavanju, samozapošljavanju i brzom napredovanju u poslu, uz simbolično učešće od 5% u cijeni obuke.

         Kotizacija za odabrane polaznike/ce za pojedinačnu obuku iznosi 25KM.

NAČIN REALIZACIJE OBUKE

TRAJANJE OBUKE: Prvi ciklus obuka će se realizirati od 9. januara do 16. marta 2023. godine u prostorijama Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“, Bihać te od 10. januara do 17. marta 2023. godine u prostorijama Centra za kulturu i turizam u Cazinu. Datumi početka narednog ciklusa obuka bit će objavljeni naknadno.

TERMINI:

BIHAĆ – četvrtkom, 16.00-19.30 h

CAZIN – petkom, 12.00-15.30 h

PREDAVAČICA:  Ermina Alagić, trenerica za mikro, malo i žensko poduzetništvo

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem PRIJAVNOG FORMULARA do 9. januara 2023. ili do popune mjesta. Broj mjesta na obuci je ograničen.

Svoj interes za naredne termine obuka evidentiraj slanjem maila na edukacija@bihac.nahla.ba, pozivom na 037/352-200 (od nedjelje do četvrtka u periodu od 14.30 do 20.00 h) ili nas posjeti u CEI “Nahla” Bihać, na adresi: Bosanskih šehida, ll lijevi prilaz.

Obuka Higijenski standardi u ugostiteljskim objektima dio je projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK”. Više o projektu možete naći OVDJE.

Projekt “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” podržali su: USAID putem projekta USAID Turizam, Institut za razvoj mladih Kult Sarajevo putem projekta CHANGE i Centar za kulturu i turizam Cazin, a realizira ga Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać.