Obuka Engleski za turizam!

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać, u okviru projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” raspisuje

 POZIV
za upis polaznika/ca na obuku Engleski za turizam (40 sati)

Ova obuka je specijalno kreirana da na zabavan i pristupačan način, u kratkom vremenu,  usvojiš osnove engleskog jezika i savladaš uobičajene fraze koje se koriste u kraćem direktnom kontaktu s turistima. Moći ćeš voditi kratke dijaloge na engleskom jeziku, odgovoriti im na najčešća pitanja i dati jasne kratke upute tokom boravka u ugostiteljskom objektu. Dobit ćeš priliku da ostvariš bolji dojam, povećaš svoje i njihovo zadovoljstvo te aktivnije učestvuješ u kreiranju kulture turističke izvrsnosti u Unsko-sanskom kantonu.

Ako se vidiš kao: promotor/ica na štandu, prodavač/ica u pekari ili trgovini, domaćin/ca ugostiteljskog ili smještajnog objekta, animator/ica turističkih sadržaja, blagajnik/ca u supermarketu, host/hostesa, skiper/ica, iznajmljivač/ica bicikala ili plovila, kelner/ica, servir/ka, prodavač/ica ulaznica, recepcioner/ka, sobar/ica ili voditelj/ica ugostiteljskog ili smještajnog objekta, ovo je obuka za tebe!

ŠTA DOBIJAŠ OVOM OBUKOM?

  • Certifikat po završetku obuke,
  • set znanja, vještina i kompetencije za najtraženija zanimanja u turizmu,
  • značajnu prednost u zapošljavanju, samozapošljavanju i brzom napredovanju u poslu, uz simbolično učešće od 5% u cijeni obuke.

         Kotizacija za odabrane polaznike/ce za pojedinačnu obuku iznosi 25KM. 

 

POSLODAVCI PRIJAVOM SVOJIH POSTOJEĆIH ILI POTENCIJALNIH UPOSLENIKA DOBIJAJU:  

  • Kadar osposobljen da preuzme dio odgovornosti za odnose s turistima,
  • porast kredibiliteta i standarda po kojima posluju,
  • rasterećenje dijela sezonskog pritiska i utrošenog vremena u organizaciji i kontroli rada,uz simbolično učešće u cijeni obuke od 10%.

Kotizacija za odabrane polaznike/ce za pojedinačnu obuku koje nominuje poslodavac je 50KM.

NAČIN REALIZACIJE OBUKE

TRAJANJE OBUKE: Drugi ciklus obuka će se realizirati od 13. februara do 17. aprila 2023. godine u prostorijama JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa, te od 16.februara do 20. aprila u prostorijama Centra za edukaciju i istraživanje ”Nahla”, Bihać.

TERMIN:

BOSANSKA KRUPA – ponedjeljkom, 11.30-15.00 h

BIHAĆ – četvrtkom, 17.00 h – 20.30 h

PREDAVAČICA: Mirzeta Pajalić, profesorica engleskog jezika

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem PRIJAVNOG FORMULARA do 12. februara 2023. ili do popune mjesta. Broj mjesta na obuci je ograničen.

Svoj interes za naredne termine obuka evidentiraj slanjem maila na edukacija@bihac.nahla.ba, pozivom na 037/352-200 (od nedjelje do petka u periodu od 15.00 do 21.00 h)  ili nas posjeti u CEI “Nahla” Bihać, na adresi: Bosanskih šehida, ll lijevi prilaz.

Obuka Engleski za turizam dio je projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK”. Više o projektu možete naći OVDJE.

Projekt “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” podržali su: USAID putem projekta USAID Turizam, Institut za razvoj mladih Kult Sarajevo putem projekta CHANGE, Centar za kulturu i turizam Cazin i JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa, a realizira ga Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać.