LOGOPEDSKO SAVJETOVANJE

Ukoliko imate bilo kakve sumnje vezane uz razvoj komunikacije, jezika ili govora vašeg djeteta – logoped je osoba koja vam može pomoći.  Logopedske terapije u Nahli podrazumijevaju profesionalan i prilagođen pristup s ciljem rješavanja izazova vezanih za dječiji govor i komunikaciju, uz savjetodavni rad s roditeljima.

Nahlino savjetovalište vam nudi različite vrste logopedskih terapija, savjetovanja i radionica koje pomažu kod:
 

•    Pravilnog izgovora glasova i njihovog auditivnog razlikovanja
•    Pravilnog gramatičkog izražavanja i bogaćenja rječnika
•    Vremenske i prostorne orijentacije
•    Grafomotoričkih vještina
•    Kašnjenja u razvoju i razumijevanju govora – disfazije
•    Nepravilnog izgovora glasova – dislasije
•    Poremećaja čitanja i pisanja – disleksije i diskgrafije
•    Mucanja – poremećaja fluentnosti govora
•    Pervazivnih poremećaja – autizam, ADHD i ostalih govorno jezičkih poremećaja.


Naš rad prilagođavamo svakom korisniku ponaosob, te u zavisnosti od potrebe organiziramo individualne terapije i savjetovanja  i/ili grupne radionice.


Put kojim koračate vi i vaša djeca ne mora biti trnovit i težak – i ne morate biti sami na tom putu.
Postoje profesionalci koji mogu pomoći vašim mališanima kad se suoče i s najblažim teškoćama, kako one ne bi prerasle u veći izazov.


Kad je riječ o izazovima s komunikacijom, izgovorom pojedinih glasova ili nekim smetnjama u govoru,   vaše mališane možete povjeriti Nahlinom logopedu.


Mali izazovi se rješavaju prije nego postanu veliki. A nije kasno ni kada se radi o težim izazovima. Zato su tu stručnjaci. Ne oklijevajte.

Za zakazivanje termina kao i za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 061 604 603 ili e-mail: savjetovaliste@bihac.nahla.ba

LOGOPEDICA

Majda Prošić-Abdurahmanović

Ujediniti um i srce kao znanje i humanost, biti društveno koristan i težiti novim saznanjima i motivacijama, a kao nagradu imati osmijeh praćen govorom je ono što čini logopediju tako posebnom. Razumijevanje neizrečenog, izgovoren prvi glas, napisano slovo ili pročitana rečenica vode ka divnom putu komunikacije koja je zastupljena u svim sferama našeg života. Biti osoba koja će sve probleme i prepreke ka jeziku, govoru, čitanju i pisanju uklanjati nudi mnogo izazova i traži stalnu motivaciju, kreativnost , rad i strpljenje, ali zauzvrat nudi divnu misao da su nečije misli i želje dobile glas, napisano značenje, a čitanje razumijevanje i otvaranje vrata ka ljepoti i bogatstvu jezika.

Mogućnost da svoje znanje koristim u poslu u vidu pomoći i primjera da svaki problem ima i svoje rješenje a pri tome biti u interakciji sa djecom i odraslim osobama pruža neopisiv osjećaj radosti i zahvalnosti.

Telefon: + 387 61 604 603