Obuka Ugostiteljske vještine!

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać, u okviru projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” raspisuje

 POZIV
za upis polaznika/ca na obuku Ugostiteljske vještine (40 sati)

Ova obuka predstavlja jedinstven spoj najzanimljivije i najuspješnije svjetske ugostiteljske prakse kompanije Ritz Karlton i iskustva u njenoj primjeni u bh. turističkoj ponudi. Koncipirana je da ti pomogne bolje razumjeti i odgovoriti na istinske potrebe turista, izgraditi kvalitetniji odnos s njima i sudjelovati u kreiranju pojedinačnih inovativnih turističkih iskustava koji su preduvjet za napredovanje u turizmu. Steći ćeš turističke komunikacijske i prezentacijske vještine, organizacijske vještine boravka u ugostiteljskom objektu i naučiti upravljati potrebama i očekivanjima turista.

Ukoliko želiš produktivne i svrsishodne, neopterećujuće odnose s turistima i brzo i efikasno zadovoljiti njihove zahtjeve, ova obuka je pravi izbor za tebe!

Ako već poznaješ i strani jezik, a radiš ili se vidiš u direktnom radu s turistima kao: vozač/ica turista, turistički agent/ica, referent ili pratitelj/ica, šef/ica restorana, sale ili recepcije, upravitelj/ica apartmana, kuća za odmor, kampa, voditelj/ica agencije ili tura za avanturističke doživljaje, animator/ica, posrednik/ica ili organizator/ica evenata, hotelski concierge – ova obuka je neophodna za tvoj brzi napredak u ugostiteljsko-turističkom sektoru!

Razmišljaš li o nekom od jednostavnijih zanimanja u direktnom radu s turistima, kao što su: promotor/ica na štandu, prodavač/ica u pekari ili trgovini, domaćin/ca ugostiteljskog ili smještajnog objekta, animator/ica turističkih sadržaja, blagajnik/ca u supermarketu, host/hostesa, skiper/ica, iznajmljivač/ica bicikala ili plovila, kelner/ica, servir/ka, prodavač/ica ulaznica, recepcioner/ka, sobar/ica ili voditelj/ica ugostiteljskog ili smještajnog objekta, ova obuka ti u startu osigurava značajnu prednost!

ŠTA DOBIJAŠ OVOM OBUKOM?

  • Certifikat po završetku obuke,
  • set znanja, vještina i kompetencije za najtraženija zanimanja u turizmu,
  • značajnu prednost u zapošljavanju, samozapošljavanju i brzom napredovanju u poslu, uz simbolično učešće od 5% u cijeni obuke.

         Kotizacija za odabrane polaznike/ce za pojedinačnu obuku iznosi 25KM.

NAČIN REALIZACIJE OBUKE

TRAJANJE OBUKE: Prvi ciklus obuka će se realizirati od 9. januara do 16. marta 2023. godine u prostorijama Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“, Bihać te od 10. januara do 17. marta 2023. godine u prostorijama Centra za kulturu i turizam u Cazinu. Datumi početka narednog ciklusa obuka bit će objavljeni naknadno.

TERMINI:

BIHAĆ – utorkom, 16.00-19.30 h

CAZIN – četvrtkom, 12.00-15.30 h

PREDAVAČICE: Elma Begić Dervišević i Ermina Alagić, trenerica za mikro, malo i žensko poduzetništvo

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem PRIJAVNOG FORMULARA do 9. januara 2023. ili do popune mjesta. Broj mjesta na obuci je ograničen.

Svoj interes za naredne termine obuka evidentiraj slanjem maila na edukacija@bihac.nahla.ba, pozivom na 037/352-200 (od nedjelje do četvrtka u periodu od 14.30 do 20.00 h) ili nas posjeti u CEI “Nahla” Bihać, na adresi : Bosanskih šehida, ll lijevi prilaz.

Obuka Ugostiteljske vještine dio je projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK”. Više o projektu možete naći OVDJE.

Projekt “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” podržali su: USAID putem projekta USAID Turizam, Institut za razvoj mladih Kult Sarajevo putem projekta CHANGE i Centar za kulturu i turizam Cazin, a realizira ga Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać.