Bosanska Krupa: Obuka Ugostiteljske vještine!

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać, u okviru projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” raspisuje

 POZIV
za upis polaznika/ca na obuku Ugostiteljske vještine (40 sati)

Ova obuka predstavlja jedinstven spoj najzanimljivije i najuspješnije svjetske ugostiteljske prakse kompanije Ritz Carlton i iskustva u njenoj primjeni u bh. turističkoj ponudi. Koncipirana je da ti pomogne bolje razumjeti i odgovoriti na istinske potrebe turista (uživo i online), izgraditi kvalitetniji odnos s njima i sudjelovati u kreiranju pojedinačnih inovativnih turističkih iskustava koji su preduvjet za napredovanje u turizmu. Steći ćeš turističke komunikacijske i prezentacijske vještine, savladati osnove vođenja društvenih mreža, organizacijske vještine boravka u ugostiteljskom objektu i naučiti upravljati potrebama i očekivanjima turista.

Ukoliko želiš produktivne i svrsishodne, neopterećujuće odnose s turistima i brzo i efikasno zadovoljiti njihove zahtjeve, ova obuka je pravi izbor za tebe!

Ako već poznaješ i strani jezik, a radiš ili se vidiš u direktnom radu s turistima kao: vozač/ica turista, turistički agent/ica, referent ili pratitelj/ica, šef/ica restorana, sale ili recepcije, upravitelj/ica apartmana, kuća za odmor, kampa, voditelj/ica agencije ili tura za avanturističke doživljaje, animator/ica, posrednik/ica ili organizator/ica evenata, hotelski concierge – ova obuka je neophodna za tvoj brzi napredak u ugostiteljsko-turističkom sektoru! Za svaku navedenu aktivnost potrebno je prvo iskomunicirati sve što želiš online – i taj segment obuka pokriva!

Razmišljaš li o nekom od jednostavnijih zanimanja u direktnom radu s turistima, kao što su: promotor/ica na štandu, prodavač/ica u pekari ili trgovini, domaćin/ca ugostiteljskog ili smještajnog objekta, animator/ica turističkih sadržaja, blagajnik/ca u supermarketu, host/hostesa, skiper/ica, iznajmljivač/ica bicikala ili plovila, kelner/ica, servir/ka, prodavač/ica ulaznica, recepcioner/ka, sobar/ica, voditelj/ica društvenih mreža ili voditelj/ica ugostiteljskog ili smještajnog objekta, ova obuka ti u startu osigurava značajnu prednost!

ŠTA DOBIJAŠ OVOM OBUKOM?

  • Certifikat po završetku obuke,
  • set znanja, vještina i kompetencije za najtraženija zanimanja u turizmu,
  • značajnu prednost u zapošljavanju, samozapošljavanju i brzom napredovanju u poslu, uz simbolično učešće od 5% u cijeni obuke.

 Kotizacija za odabrane polaznike/ce za pojedinačnu obuku iznosi 25KM.

POSLODAVCI PRIJAVOM SVOJIH POSTOJEĆIH ILI POTENCIJALNIH UPOSLENIKA DOBIJAJU:  

  • Kadar osposobljen da preuzme dio odgovornosti za odnose s turistima,
  • porast kredibiliteta i standarda po kojima posluju,
  • rasterećenje dijela sezonskog pritiska i utrošenog vremena u organizaciji i kontroli rada,uz simbolično učešće u cijeni obuke od 10%.

Kotizacija za odabrane polaznike/ce za pojedinačnu obuku koje nominuje poslodavac je 50KM.

NAČIN REALIZACIJE OBUKE

TRAJANJE OBUKE: obuka će se realizirati od 9. marta do 11. maja 2023. godine u prostorijama JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa .

TERMIN: četvrtkom, 12.00-15.30 h

PREDAVAČICA: Elma Begić Dervišević 

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem PRIJAVNOG FORMULARA do 28. februara 2023. ili do popune mjesta. Broj mjesta na obuci je ograničen.

Svoj interes za naredne termine obuka evidentiraj slanjem maila na edukacija@bihac.nahla.ba, pozivom na 037/352-200 (od nedjelje do četvrtka u periodu od 14.30 do 20.00 h) ili nas posjeti u CEI “Nahla” Bihać, na adresi : Bosanskih šehida, ll lijevi prilaz.

Obuka Ugostiteljske vještine dio je projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK”. Više o projektu možete naći OVDJE.

Projekt “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” podržali su: USAID putem projekta USAID Turizam, Institut za razvoj mladih Kult Sarajevo putem projekta CHANGE,  JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa te Grad Bosanska Krupa a realizira ga Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, podružnica Bihać.