Pletemo nitima mašte: Kreativne radionice pletenja

Petlja, petlja, još jedna petlja…  Pozivamo vas da u svoju riznicu iskustava dodate još jedno –  pridružite nam se na radionicama pletenja za žene treće dobi, gdje ćemo zajedno otkriti čaroliju kroz umjetnost pletenja i njegovu izvanrednu korist za mentalno zdravlje.

Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vrijeme ove aktivnosti ruke su zauzete, a glava oslobođena od nepotrebnih misli, svijest je u stanju ravnoteže. S razlogom neurolozi pletenje nazivaju jogom za mozak. Svaka petlja će doprinijeti opuštanju…

Pletenje je slojevit proces, osim finalnog vidljivog rezultata, nevjerovatan je rehabilitirajući efekat povezivanja petljica. 

Naučno je potvrđeno da pletenje može smanjiti stres, poboljšati koncentraciju, potaknuti osjećaj zadovoljstva i opustiti um. Dok stvarate umjetnost od vune osjetit ćete kako vas obuzimaju smirenost i radost.

Ovaj jedinstveni ciklus radionica je osmišljen kako bismo ženama treće životne dobi pružili priliku da se opuste, izraze svoju kreativnost i osjetnu stranu, te istovremeno poboljšaju svoje mentalno zdravlje. Svjesni smo koliko je važno ulagati vrijeme i pažnju u naše mentalno blagostanje, a pletenje je jedna od najefikasnijih aktivnosti koja nam može pomoći u tome.

Otkrit ćete kako stvarati prekrasne predmete od mekih i toplih niti, poput šalova, kapa ili rukavica. Pletenje je čarobna vještina koja nas povezuje s tradicijom i omogućuje nam da stvorimo nešto jedinstveno i korisno.

Pridružite nam se na kreativnoj radionici pletenja za žene treće životne dobi i iskusite ljepotu i korist ovog predivnog zanata. Očekuje vas nezaboravno iskustvo koje će vas osnažiti, inspirirati i donijeti radost u vaše živote.

Početak programa: 18. juni 2023.

Vrijeme i mjesto održavanja: Nedjeljom od 15.00 do 16.30 h i srijedom od 19.00 do 20.30 h u CEI Nahla, Bosanskih šehida bb., II lijevi prilaz

Način prijave: putem PRIJAVNOG FORMULARA

Voditeljica radionice: Subhija Eminović

Ovaj seminar je dio projekta Godine su samo broj – podrška ženama treće dobi kroz edukaciju, socijalizaciju i prevenciju koji Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” realizira u saradnji s Društvom Crvenog krsta/križa BiH. Projekat finansira Evropska unija, uz podršku Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta/križa.