Kurs programiranja

Dobrodošli u svijet beskrajnih mogućnosti i kreativnosti – svijet Frontend developmenta! Ako ste ikada sanjali o tome da stvarate atraktivne i funkcionalne web stranice koje će osvajati srca korisnika, onda je ovo prava prilika za vas.

Šta predstavlja kurs Frontend developmenta? On je ključ za otključavanje vrata digitalnog svijeta, gdje dizajn susreće tehniku, a kreativnost postaje stvarnost. Teme koje možete očekivati su:

HTML – struktura i sadržaj

CSS – izgled i dizajn

JavaScript – skriptno kodiranje

Bootstrap – framework

Edukacija se sastoji od 40 sati nastave, po četiri sata sedmično, tokom kojih ćete naučiti:

  • HTML – struktura i sadržaj: saznat ćete kako kreirati osnovnu strukturu web stranica pomoću HTML-a. To uključuje razumijevanje oznaka, tagova i elemenata, kako organizovati tekst i medije, te kako pravilno povezivati i strukturirati informacije na web stranici.
  • CSS – izgled i dizajn – savladat ćete kako stilizirati web stranice i prilagoditi njihov izgled. Osnovne vještine uključuju selektore, boje, fontove, pozicioniranje elemenata i dodavanje vizuelnih efekata. CSS će vam omogućiti da transformišete HTML strukturu u privlačne i profesionalne web stranice.
  • JavaScript – skriptno kodiranje, otkrit ćete moć ovog jezika za programiranje koji se koristi za interaktivnost na web stranicama. Naučit ćete kako da upravljate događajima, manipulišete HTML elementima, komunicirate sa serverom, kreirate dinamičke efekte i još mnogo toga. JavaScript je srce modernih web aplikacija i omogućava vam da pravite interaktivne i funkcionalne sajtove.
  • Bootstrap je otvoreni front-end framework koji se koristi za razvoj responsivnih i mobilno prilagodljivih web stranica

Naš edukator, IT stručnjak, Dino Kišmić će vas podržati na svakom koraku, bez obzira na vaš nivo znanja.

Pridružite nam se na putovanju ka učenju najnovijih tehnologija, razvijanju impresivnih vještina i izgradnji karijere koju ste oduvijek željeli. Spremni ste da započnete svoje putovanje? Upis je samo korak bliže!

Prijavite se već danas i postanite dio naše kreativne web dizajn zajednice!

Trajanje nastave: 40 sati 

Cijena kursa: 330 KM  – 165 KM. (U sklopu saradnje kroz program “Empower, engage, inspire” 50% troškova kursa subvencioniraju CEI “Nahla” Bihać i SDC – Švicarska agencija za razvoj i saradnju).

Ukoliko broj prijavljenih bude veći od 12, obavit će se pismeno testiranja tehničkog predznanja i usmena procjena motivacije, te će komisija na osnovu pravilnika bodovati i kreirati konačnu rang listu.

Edukator: Dino Kišmić

Termin održavanja nastave: ponedjeljkom i srijedom od 17.00h do 20.15h

Trajanje nastave: 05. februar – 06. mart 2024. godine

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem PRIJAVNOG FORMULARA. 

Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja obratite se na e-mail: edukacija@bihac.nahla.ba ili na broj telefona 037 352 200.

Ovaj kurs CEI Nahla organizuje u okviru projekta “Engage. Empower. Inspire – Women in business” koji podržava Vlada Švicarske.