Kurs tradicionalnog ručnog rada – pletenja

Zima je godišnje doba kada se mnogi od nas žele skloniti u toplinu doma, uz šalicu toplog čaja i neku aktivnost koja nas opušta. Zašto ne biste iskoristili ovu sezonu da naučite ili usavršite vještinu koja je ne samo korisna, već i terapeutska – pletenje?

Umotavanje u topli šal ili pletena deka s vlastitim rukama daje poseban osjećaj zadovoljstva i ponosa.

Vrlo je praktičan hobi i omogućava oslobađanje kreativne energije u vidu novih šalova, džempera, prsluka, haljina, rukavica, čarapa, ali i nekih ukrasnih predmeta poput igračaka, nakita, torbi i slično.

Velika prednost ovog hobija je njegova ekonomičnost. Samo jednom kupujete igle za pletenje, a poslije dokupljujete pletivo. Dobra je stvar što se i stari odjevni predmeti, vaši ili vaših roditelja i osoba koje su vam drage mogu isparati pa od njih napraviti novi, u koje je utkan duh prošlosti, iskustva i ljubav osoba koje su ih prethodno nosile.

U tom duhu, s radošću najavljujemo naš novi kurs pletenja koji će se održavati u inspirativnom ambijentu našeg Centra. Vodit će vas Subhija Eminović, stručnjakinja koja je od djetinjstva posvećena ovom umjetničkom zanatu. Njena ljubav prema pletenju neizmjerna je, a njezino iskustvo u ovom zanatu dodatno će vas inspirirati da se upustite u ovu avanturu.

Naš kurs pletenja sastoji se od ukupno 8 susreta, svaki traje dva i pol sata. Za više od 26 časova provedenih uz instruktoricu omogućit će vam da savladate osnovne tehnike pletenja i napravite prekrasne kreacije.

Cijena kursa: 70 KM (materijal je uključen u cijenu)

Instruktorica: Subhija Eminović

Vrijeme održavanja: srijeda od 19h, nedjelja od 17h

NAČIN PRIJAVE: putem PRIJAVNOG FORMULARA.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 037/352-200