Bolja sebi - retreat za žene

Došlo je ljeto i jedva si dočekala vrijeme za odmor? Vrijeme sa porodicom ti je najdraže, ali ti ipak treba odmor koji je samo za tebe, u kojem ćeš uživati i napuniti baterije bez da moraš brinuti o drugima? Treba ti da se udaljiš od stresa i buke? Treba ti samo nekoliko momenata da u potpunosti obnoviš svoju energiju, da zaboraviš na sve obaveze i posvetiš se samo sebi?

Zato smo mi za vas ove godine pripremili nezaboravan dvodnevni odmor koji će vam pomoći da se napunite pozitivnom energijom, odmorite misli, osvježite dušu i pogledate sebe iz druge perspektive.

Predivno okruženje hotela Zlatna nit u Bosanskoj Krupi, domaća zdrava hrana koja obnavlja energiju, i s pažnjom kreiran program učiniti će tri dana vašeg odmora zapravo nezaboravnim iskustvom koji će vam pomoći da spoznate i iskusite potpuno novi, prirodniji život obogaćen ritualima za bolju brigu o sebi.

Za vas kreiramo poticajno okruženje koje inspirira na razmjenu iskustava, kako bismo mogle sagledati nove perspektive, koristiti vlastite potencijale i unositi radost življenja u svoju svakodnevnicu.

Kome je retreat namjenjen?

Dvodnevni retreat program namijenjen je ženama koje vode i žele još bolje voditi brigu o sebi. Dobrodošle su sve žene koje sebi žele priuštiti tri dana bez svakodnevnog užurbanog života i stalne svakodnevnice. Dobrodošle su sve žene koje se žele opustiti u prirodnom okruženju, uz odmor u spa centru ali i uz usvajanje znanja i vještina za brigu o sebi i svom zdravlju.

Šta sve dvodnevni retreat program – Bolja sebi obuhvata?

Dvodnevni retreat program je zamišljen kao program potpunog odvajanja od okoline i svakodnevnih briga pa ćemo iz tog razloga provesti dva dana i jedna noć sjedinjene sa prirodom u predivnom kompleksu hotela Zlatna nit u Bosanskoj Krupi, sa all-inclusive programom. Pored mnogo uživanja u prirodi, u čistom zraku i zdravoj hrani za vas smo sa puno pažnje osmislili i radionice i aktivnosti koje će se održavati u kompleksu navedenog Hotela.

 • Nutricionistička radionica. Dok kuhamo, lagano, sa ljubavlju i osmijehom na licu, mi zapravo meditiramo. Sa nutricinisticom Esmom Karahmet-Farhat ćemo učiti kako brzo i lako pripremiti zdravi obrok za ponijeti na posao te kako se organizirati sa kuhanjem za cijelu sedmicu, odnosno kako uraditi predpripremu namirnica za jednu radnu sedmicu.

 • Bolja sebi – psihološke radionice namijenjene ženi koja želi na prvo mjesto staviti sebe. Sa psihologinjom Vildanom Aziraj-Smajić ćemo naučiti kako se to zapravo brinuti o sebi dok brinemo o drugima, dok smo na poslu, kod kuće i u drugim sferama svakodnevnog života, kako osvijestiti vlastite potrebe i načine kako da ih realiziramo, naučiti kako postaviti zdrave granice.

 • Moja emocija – slika. Kako svoju emociju prenijeti na platno i od toga napraviti vlastitu umjetničku sliku, a pritome se osloboditi svih teških i neželjenih emocija u nama? Sa akademskom umjetnicom, Medinom Fazlić ćemo našu kreativnu energiju pretvoriti u umjetničko djelo.

 • Vinyasa flow. Sa Najdom, trenericom vinyasa flow joge uploviti ćemo u svijet tjelovježbe, ali na jedan neobičan način, gdje inteligentnim slijedom spajamo naše djelovanje sa ciljevima koje smo postavili ispred sebe. Cilj je, da podsjetimo – Biti bolja sebi.

 • Joga u svakodnevnom životu. Sa Azrom, trenericom joge, uz cvrkut ptica i povjetarac u kosi, započeti ćemo dan sa istezanjem i dovođenjem našeg tijela, uma i duše u potpuni balans. Kako da jogu primijenimo u svakodnevnom životu, da nam postane dio svakodnevnice? Kako da nam pronalaženje balansa između uma i tijela postane rutina? Uz jogu i treninge koje smo pripremili za vas.

Nakon programa moći ćete: 

 • Postaviti zdrave granice u komunikaciji sa drugima
 • Nositi se sa stresnim situacijama
 • Osvijestiti sopstvene potrebe i naučiti načine kako ih realizirati
 • Pripremiti za sebe nutritivno kvalitetne, a pritome lagane obroke
 • Razlikovati nutritivno bogate namirnice od onih prividno bogatih zdravim nutrijentima
 • Uspostaviti balans u organizmu
 • Ispoljiti svoje emocije na kreativan, a koristan način 

Cijena programa za jednu osobu iznosi 300 KM.

Šta je sve uključeno u cijenu?

Garantiramo vam nove prijateljice za život, puno lijepih trenutaka u prirodi, aktivne šetnje, zdravi smijeh i dobre teme za razgovor. U ponudu je uključen i:

 • Dvodnevni boravak – all inclusive u hotelu Zlatna nit, Bosanska Krupa
 • Korištenje bazena, fitness centra, spa i wellness centra
 • Radionica kuhanja sa nutricionisticom Esmom Karahmet-Farhat
 • Tri radionice sa psihologinjom Vildanom Aziraj Smajić
 • Dva treninga joge sa instruktoricom Azrom Saračević i Najdom Delić
 • Kreativna art radionica sa umjetnicom Medinom Fazlić

O PREDAVAČIMA: