Realizovane aktivnosti u Nahli!

U ljeto smo ušli entuzijastično i radno – u nastavku izdvajamo neke od aktivnosti koje smo uspješno priveli kraju.

Edukacija pod nazivom „Umijeće upravljanja konfliktima“ sa doc.dr.sc. Vildanom Aziraj-Smajić, spec. kliničke psihologije izazvala je veliki interes, te istu planiramo realizirati ponovo, s obzirom da se radi o specifičnoj temi koja je neophodna za stabilnost i unaprjeđenje privatnih i poslovnih međuljudskih odnosa.

Sasvim je prirodno da u poslovnim izazovima i pod efektima stresa počnemo gubiti stabilnost komunikacije i profesionalnih odnosa. Međutim, često nam nedostaje umijeće da se snađemo u takvim situacijama. Interes za ovaj program inspirisao nas je i za neke nove aktivnosti koje su zapravo mehanizmi kojima se suočimo sa stresom.

U današnje vrijeme gotovo da ne postoji posao koji ne traži od vas poznavanje rada na računaru. Zato i nije tako teško odgovoriti na pitanje koliko je rad na računaru danas važan za posao, jer je to, praktično jedan od uslova za pronalaženje dobrog zaposlenja.

Svjesni da je računarska pismenost imperativ u sadašnjem vremenu, ponudili smo kurs Osnove rada na računaru – pripremni kurs za IT certifikat. Neke od polaznica htjele su steći osnovna znanja rada na računaru, a neke su željele sistematizirati postojeće znanje. I jedne i druge su uspješno završile kurs i vlasnice su Nahlinog IT certifikata.

Ni jezike nismo zanemarili – polaznice kursa njemačkog jezika također su, uz budno oko profesorice Jasmine Midžić, uspješno privele kurs kraju. Uz Nahlin certifikat o poznavanju jezika, ponijele su i ono mnogo bitnije – znanje.