BACKEND DEVELOPMENT: Osnaži se novim vještinama

Da li ste ikada željeli razumjeti kako omiljena društvena mreža ili online prodavnica zaista funkcioniše ispod površine? S ponosom Vam predstavljamo naš novi intenzivni Backend Development kurs – vaš ključ za ovladavanje suštinskim vještinama potrebnim za izgradnju moćnih i efikasnih web aplikacija!

Backend development igra ključnu ulogu u funkcionisanju modernih digitalnih sistema, pružajući infrastrukturu i logiku koja omogućava interakciju između korisnika i podataka.

U ukupno šezdeset planiranih časova, kroz čak osam časova sedmično, proći ćete oblasti:

  • Uvod u PHP
  • Osnove MySQL baze
  • PHP programiranje

Tokom narednih nedjelja, zajedno ćemo istraživati osnove Backend developmenta, od osnovnog koncepta do praktičnih vještina koje će vam pomoći da izgradite robustne web aplikacije.

Uz pomoć najnovijih tehnologija i najboljih praksi, najveći IT stručnjak u gradu, naučit će vas kako da koristite backend jezike kako biste izgradili funkcionalne servere i baze podataka. To uključuje:

  • Osnove MySQL baze podataka – sistem za upravljanje bazama podataka (DBMS) često korišten uz PHP. Koristi se za skladištenje, upravljanje i dohvat podataka.
  • PHP programiranje – skriptni jezik koji se ugrađuje u HTML. Koristi se za izvođenje server-side koda. Osnovne veštine uključuju sintaksu, kontrolne strukture, funkcije i rad s promenljivama, omogućavajući dinamičko ponašanje web stranica.

Očekuje vas interaktivno iskustvo učenja, uz praktične vježbe i projekte koji će vam pomoći da primjenite stečeno znanje u stvarnom okruženju.

Ne čekajte – pridružite nam se na ovom uzbudljivom putovanju kroz backend development-a, gdje ćemo zajedno graditi temelje vaših budućih digitalnih dostignuća!

Trajanje nastave: 60h

Cijena kursa: 530 KM. (U cijenu je uračunat PDV)

Edukator: Dino Kišmić

Termin održavanja nastave: nedjeljom i četvrtkom od 17h do 20:15h sa sa pauzom.

Planirani početak nastave je u decembru  2023.

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem PRIJAVNOG FORMULARA. 

Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja obratite se na e-mail: edukacija@bihac.nahla.ba ili na broj telefona 037 352 200.