RADIONICA KUHANJA: Kako brzo pripremiti zdravi obrok

Kako svaki dan prolazi, sve manje vremena ostaje za pripremu uravnoteženih obroka. U našoj borbi da pronađemo brz i jednostavan obrok, često se nalazimo kako jedemo u restoranu ili jedemo grubu, masnu hranu, upadajući uvijek iznova u iste zamke.

Brza hrana i drugi nezdravi, brzi zalogaji obično su skuplji i nutritivnije manjkavi od obroka pripremljenih kod kuće. Koji god da su vaši prehrambeni ciljevi, dobro uravnoteženi obroci pri ruci mogu vam pomoći da ih postignete. Bilo da želite poboljšati svoje prehrambene navike, postati zdraviji, smršavjeti ili potaknuti bolji odnos s hranom, pripremanje obroka – uključujući kupovinu i kuhanje – odličan je način da ostanete organizirani i motivirani. 

 

Možda vam se čini da je priprema zdravih obroka kod kuće puno posla, pogotovo kada nemate puno vremena. Ponekad može biti lakše uzeti hranu za van na putu kući s posla ili iz škole, i to je u redu. Međutim, možda ćete se iznenaditi koliko se brzo mogu složiti domaća jela.

 

Jesti kod kuće znači da imate kontrolu nad sastojcima. Na ovaj način možete kontrolirati kalorije, masnoće i natrij. A pripremajući nešto za sebe ili svoje najdraže, osjećat ćete se ispunjeno i zadovoljno.

 

Nutricionistica Lejla Hodžić će vam pokazati način kako brzo napraviti zdrav obrok, a da vam to ne uzima puno vremena, pored svega dobivate više prostora da nesmetano obavljate svoje dnevne obaveze.

 

Mjesto: CEI Nahla Bihać

Vrijeme: 25. decembar 2022. godine
Termin: od 14 do 17.00h
Edukatorica: Lejla Hodžić, nutricionistica

 

Radionica je BESPLATNA.

Prijave putem PRIJAVNOG FORMULARA

Za sve dodatne informacije pišite na e-mail: edukacija@bihac.nahla.ba