Obuka za modeliranje odjeće

Obuka za modeliranje odjeće nastala je kao rezultat Nahlinog dvanaestogodišnjeg iskustva u organizaciji kurseva krojenja i šivenja. Namijenjena je polaznicama koje su završile kurs krojenja i šivenja u Nahli (ili drugoj relevantnoj ustanovi) i koje će kroz ovaj kurs potaknuti svoju kreativnost i slobodu izražaja pri izradi unikatnih odjevnih predmeta.

Kroz program rada polaznice se neće opterećivati školskim učenjem konstrukcije, budući da smo taj dio savladali na redovnom kursu šivenja. Sada učimo da uz upotrebu mašte, jednostavnih tehnika i alata, modeliramo dizajnerske odjevne predmete i kako redizajnom starim odjevnim predmetima da udahnemo novo ruho.

PROGRAM

  • Uvod u modeliranje i konstrukciju,
  • Modeliranje direktno na papiru, modeliranje na oblikovanom papiru – 3D i modeliranje upotrebom krojačke lutke,
  • Razvijanje uzročno-posljedičnog razmišljanja, tj., razumijevanja odnosa izmjena koje napravimo u odnosu na finalni projekt,
  • Identifikacija dijelova koji se mogu modelirati i manipulacija, prilagođavanje obliku tijela i zadatoj skici modela,
  • Modeliranje haljine, suknje i bluze.

TERMINI NASTAVE

Nastava će se održavati u sljedećem terminu:

  • utorkom, 18.00-20.00

Trajanje: 10. januara 2023. –  11. aprila 2023.

Obuku vodi instruktorica Sanja Delić.

NAČIN PRIJAVE: PRIJAVNI FORMULAR

Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svaki dan, osim subote, od 15 do 21h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa.

CIJENE:
• Redovna cijena: 150 KM*

*U cijenu je uračunat PDV.

 

Odobravamo plaćanje u 2 rate. U cijenu je uračunat kompletan pribor za rad, osim tkanine, koju polaznice na osnovu uputa instruktorica samostalno kupuju.

ROK ZA UPLATU: do popune mjesta.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 037/352-200