Otkrijte čaroliju dekupaža s Maidom Mujagić

Dekupaž je tehnika pomoću koje lako i jednostavno možete ukrašavati stvari od drveta, metala, plastike, stakla, porculana.

Upoznajte Maidu Mujagić umjetnicu koja već čitav život njeguje ljubav prema bojama, slikarstvu i fotografiji. Kroz četiri godine posvećenog volontiranja, Maida je postala edukatorica na psihoedukativnim radionicama dekupaža, pružajući podršku ženama oboljelim od karcinoma i onima koje žele ekonomsko osnaživanje.

U izazovnim vremenima pandemije i mjera izolacije, Maida je pronašla svoj kreativni izraz u dekupažu. Svoj višak slobodnog vremena iskoristila je istražujući nove tehnike izrade unikatnih predmeta poput kutija za nakit, tacni, rahli za Kur'an te mnogih drugih ukrasnih artefakata.

Ono što Maidu izdvaja je njezina inovativnost u radu s prirodnim materijalima. Ona je prva u Bosni i Hercegovini koja stvara unikatne predmete od materijala poput vaza za cvijeće s epruvetom, podmetača, podložaka/tacni, svijećnjaka, držača za nakit i još mnogo kreativnih rukotvorina.

Dekupaž je više od umjetnosti, ovo je poziv na opuštanje i zajedništvo. Doživite terapeutski izraz kroz pokrete, delikatno lijepljenje i kreativno iskustvo. Uplovite u svijet dekupaža – gdje se umjetnost spaja s prijateljstvom i gdje svaka od vas pronalazi svoj jedinstveni izraz. Pridružite se, opustite i doživite magiju dekupaža. Nastava će se održati u sedam časova, za dva susreta.

Termin nastave: Druga polovina decembra, dva susreta u večernjem terminu po 2h i 30min.

Cijena: 45KM  (materijal za izradu ukrasnih predmeta je uključen u cijenu)

Vaš primjerak nosite sa sobom! 

Prijave putem ONLINE FORMULARA.

Prijave potvrditi uplatom na Info desku do 17. decembra.

U Nahli znanje smatramo najdragocjenijim poklonom. Zato činimo sve što je u našoj moći kako bismo iskustvo učenja u svojim edukacijskim centrima učinili jedinstvenim i poticajnim, a stjecanje znanja i vještina omogućili svakoj ženi u svom okruženju. Pored posebnih pogodnosti za učenice, studentice i penzionerke, tokom cijele godine osiguravamo i 𝗯𝗲𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝗺𝗷𝗲𝘀𝘁𝗮 za najosjetljivije kategorije žena na svojim edukacijskim programima. 𝗣𝗼𝗸𝗹𝗼𝗻𝗶𝘁𝗲 𝗶 𝘃𝗶 𝗻𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲 𝘇𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲, tako što ćete uplatiti neki od Nahlinih edukativnih programa i pokloniti ga ženi kojoj je potreban. Više informacija možete naći OVDJE.

 Ukoliko ispunjavate potrebne kriterije, ovaj kurs možete pohađati besplatno. Kako bismo osigurali jednaku dostupnost neformalnog obrazovanja svim kategorijama društva, Nahla u svim svojim edukativnim programima pruža prostor za besplatnu edukaciju ženama koje ispunjavaju zadane kriterije (nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, civilne žrtve rata).

Više informacija o načinu apliciranja za besplatno mjesto možete pronaći OVDJE.