Izrada eko-torbi od deadstock tkanina – kratki kurs za mlade

Trenutno u toku upis na kratki kurs šivenja namijenjen mladim osobama, koje će se fokusirati na izradu unikatnih platnenih eko-torbi. Ovo je sjajna prilika da steknete nove vještine, kreativno se izrazite i izradite svoje jedinstvene modne dodatke.

Iskoristite stare majice, farmerke ili druge tekstilne materijale za izradu eko-torbi.

Upcycling je proces transformacije starih, nekorisnih materijala, ekološki je održiva praksa koja doprinosi smanjenju otpada, daje dodatnu vrijednost i promoviše kreativnost. Naučite s nama kako.

Prijavite se OVDJE!

 A jeste li znali da je…?

 šivenje izuzetno korisna vještina za mlade osobe, a evo i nekoliko ključnih prednosti šivenja koje vam mogu  koristiti :

  • Kreativno izražavanje:

 Šivenje pruža mladima mogućnost da se izraze kroz vlastite modne kreacije. Mogu dizajnirati i šiti odjeću,  dodatke i dekoracije koje odražavaju njihov stil i osobnost.

  • Unikatni komadi:

 Kroz šivenje, mladi mogu izraditi unikatne komade odjeće, torbe i cekere koje neće naći u masovnoj proizvodnji.  To im omogućava da se istaknu i budu različiti.

  • Ekonomska isplativost:

 Šivenje može pomoći mladima da uštede novac. Umjesto da kupuju skupe modne komade, mogu ih izraditi  sami, štedeći tako novac.

  • Vještine za budućnost:

 Naučene vještine šivenja, kao što su preciznost, strpljenje i kreativnost, mogu biti korisne u budućem  profesionalnom životu. Ove vještine su tražene u različitim industrijama, uključujući modu i dizajn.

  • Održivost:

 Šivenje promoviše održivost tako što omogućava popravke i recikliranje odjeće. Mladi mogu produžiti vijek  trajanja svoje odjeće tako što će je popraviti umjesto da je bacaju.

  • Zajedništvo:

 Šivenje može biti društvena aktivnost. Mladi se mogu pridružiti kursu, gdje će upoznati nove ljude i razmjenjivati  ideje.

  • Samopouzdanje:

 Uspješno šivenje i izrada vlastitih kreacija mogu povećati samopouzdanje mladih. Osjećaj postignuća koji dolazi  s izradom vlastitih komada odjeće ili dekoracija može probuditi značajno zadovoljstvo.

  • Hobi i relaksacija:

 Šivenje može služiti kao opuštajući hobi. Mladi mogu koristiti šivenje kao način da se opuste i oslobode stresa.

TERMINI NASTAVE

Trajanje: 8 časova nastave
Vrijeme: nedjelja, 15. i 22. oktobar 2023 od 16 do 19h.
Tema: Izrada eko-torbi od deadstock tkanina.
Edukatorica: Amina Dedić, bachelor modnog dizajna.
Cijena kursa: 40 KM. (u cijenu je uračunat PDV)

NAČIN PRIJAVE: putem PRIJAVNOG FORMULARA.
Svoje mjesto na kursu potvrđujete isključivo uplatom na info desku Nahle do popune mjesta. Naše radno vrijeme je svakim danom osim petka i subote od 11 do 21h. Mjesto na kursu se osigurava na osnovu redoslijeda uplate kursa.

Mjesta su ograničena, stoga preporučujemo da se prijavite što prije kako biste osigurali svoje mjesto.
Pridružite nam se na ovom kreativnom putovanju  i zajedno ćemo stvoriti fantastične unikatne torbe! 

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: edukacija@nahla.ba ili telefon 037/352-200.