ARAPSKI JEZIK KROZ KUR'AN - upis u toku

DETALJI KURSA

ARAPSKI JEZIK KROZ KUR'AN
  • Kurs vodi Enisa Kanurić, profesorica Islamskih nauka
  • Upis na I stepen
  • Kurs je BESPLATAN za članice Centra.
  • Kurs se sastoji od 18 časova i traje dva mjeseca.
  • Nastava počinje u srijedu, 8. jula 2020. godine.

Ne propustite upis na I stepen arapskog jezika kroz Kur'an! Učite arapski jezik na novi, lakši i jednostavniji način!

Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti osnovnu komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma.

Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu.

Kurs se sastoji od 18 časova i traje dva mjeseca. Nastava će se održavat jedan put sedmično po 90 minuta, I grupa srijedom od 17.30 do 19.00h te druga grupa od 19.15 do 20:45h. Nastava počinje u srijedu, 8. jula 2020. godine.

Prijave: putem ONLINE FORMULARA ili na Nahlinom info desku, svakim danom osim subote od 12 do 20 sati.

Za dodatne informacije, možete se obratiti na email: edukacija@bihac.nahla.ba ili kontakt telefon 037/352-200.

"Preporučujem ovaj kurs jer se kroz njega povećava znanje o značenju Allahovog govora, o značenju ajeta i dova koje svakodnevno izgovaramo. Osim toga zagarantovano je lijepo i ugodno vrijeme s divnom profesoricom i učesnicama kursa." - polaznica
"Zahvaljujući ovom kursu mogu razumijeti značenja velikog dijela riječi prilikom čitanja Kur'ana. Osim toga, u stanju sam skoncentrisati se na namazu više i bolje nego prije. Ovaj kurs me promijenio i oplemenio." - polaznica
Previous slide
Next slide