Ramazanski lapbook - prvi put u Bihaću: interaktivna mapa za djecu i porodicu

Ramazan je mjesec duhovnosti, mjesec posta i posebnih emocija. Uvijek je bilo izazovno kako najmlađima približiti ovaj sveti mjesec, da osjete njegovu posebnost i zavole čari ramazana. Kroz radionice “Ramazan u Nahli”, nudimo vam priliku da vaša porodica dobije interaktivnu mapu koja će oko sebe okupiti porodicu: roditelji će istraživati, a djeca propitivati i zapisivati.

SADRŽAJ I KONCEPT:
Ramazanski lapbook će svaki dan privući pažnju vaše djece i vas: tu ćete planirati iftar, zapisivati događaje iz ramazana, mama će tu navesti aktivnosti u kojima joj djeca mogu pomoći, odbrojavat ćete dane do Bajrama, učiti sunnete, istraživati o Allahu i Njegovom poslaniku Muhammedu, s.a.w.s. i još mnogo toga. U specijalnim džepovima lapbooka pronaći ćete specijalne igre: osmosmjerka, bojanka i slične tematske igrice.

Radionica će trajati jedan dan. Materijali će biti pripremljeni – zadatak djece je da ih sastave, a porodica će tokom mubarek ramazana ispunjavati ovu divnu mapu.

TERMIN ODRŽAVANJA: četvrtak, 12. april 2021. u 17h.
INSTRUKTORICA: Vildana Škiljan
CIJENA RADIONICE: 30 KM, za članice i djecu članica Nahle 20 KM

Šta je sve uključeno u cijenu:

  • Materijal za izradu mape
  • Stikeri, naljepnice, ukrasi
  • Alat za rad
  • Lapbook kojeg će djeca ponijeti kući

PRIJAVE: putem ONLINE FORMULARA. Uplatu možete izvršiti do 9. aprila ili do popune mjesta. Mjesto na radionici se osigurava po redoslijedu uplate. Broj mjesta je ograničen.

Za sve dodatne informacije javite se na email: info@bihac.nahla.ba.