Poziv na prezentaciju programa “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK”

U ponedjeljak, 7. novembra u prostorijama Centra za edukaciju i istraživanje Nahla u Bihaću bit će održana prezentacija programa obuka koje ćemo realizirati u okviru projekta “Kultura izvrsnosti – obuke za inovativno turističko iskustvo u Unsko-sanskom kantonu”.

Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla”, podružnica Bihać poziva vas na
prezentaciju programa
Kultura izvrsnosti – obuke za inovativno turističko iskustvo u Unsko-sanskom kantonu

Ovu aktivnost podržava USAID kroz projekat Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (USAID Turizam)

7. novembar 2022. 16.00 – 19.00h
Lokacija: CEI  Nahla, Bosanskih šehida bb, II lijevi prilaz, prizemlje Centra

Živimo u jednoj od glavnih turističkih regija u Bosni i Hercegovini. Broj turista koji otkrivaju ljepote Unsko-sanskog kantona iz dana u dan raste. O tome da li ćemo uspjeti zadržati ili poboljšati trenutnu poziciju ovisi o tome u kojoj smo mjeri spremni turistima pružiti nezaboravno iskustvo radi kojeg će nam se ponovo vratiti i radi kojeg će nam doći gosti koji ranije nisu posjetili naš kanton.

Svjesni smo da koliko god lokacija bila atraktivna, uspjeh ovisi o pruženoj usluzi. Budući da smo suočeni s velikim deficitom radne snage, smatramo da kao Centar s dugogodišnjim iskustvom u oblasti obrazovanja odraslih možemo dati značajan doprinos u usavršavanju kako zaposlenika u turizmu tako i onih koji bi to mogli biti.

Kao odgovor na trenutne potrebe Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” će u narednom periodu realizirati projekat “Kultura izvrsnosti – za inovativno turističko iskustvo u Unsko-sanskom kantonu” te vas ovom prilikom pozivamo na prezentaciju programa koja će se održati 7. novembra 2022. godine.

Projektom “Kultura izvrsnosti - za inovativno turističko iskustvo u Unsko-sanskom kantonu” biti će realizirana edukacija za najmanje 135 polaznika i to iz oblasti:

1. Izvrsnost u ugostiteljstvu
2. Kako efikasno očistiti turistički smještaj u kratkom vremenskom roku
3. Engleski jezik za turističke radnike

Edukacije su namijenjene pripadnicima oba spola, sadašnjim turističkim uposlenicima (zaposlenima) ali i onima koji to žele biti (nezaposlenima). Program je u potpunosti koncipiran da ponudi praktične vještine prilagođene turističkim djelatnicima koje će unaprijediti turističko okruženje Unsko-sanskog kantona, ali će također pomoći radnicima da se osjećaju spremnijim za rad u turizmu i na koncu postanu konkurentniji na tržištu rada i bolje plaćeni.

Kako bismo zainteresirane strane detaljno upoznali s edukacijama koje će se realizirati u okviru projekta, pripremili smo DEMO časove na kojima ćemo u kratkom vremenskom periodu prijavljene upoznati sa sadržajem koje će edukacije obuhvatiti. Prijavite se na DEMO časove putem FORMULARA.

Detaljna agenda prezentacije programa “Kultura izvrsnosti – obuke za inovativno turističko iskustvo u Unsko-sanskom kantonu”:


DEMO čas: Kurs engleskog jezika za turističke radnike

14.30 - 14.50h

DEMO čas: Obuka za izvrsnost u ugostiteljstvu

15.00 - 15.20h

DEMO čas: Kako efikasno očistiti turistički smještaj u kratkom vremenskom roku

15.30 - 15.50h

Press konferencija

16.00 h

Intro i riječi dobrodošlice:

-      Senida Karasalihović - Adilović, izvršna direktorica, CEI NAHLA, podružnica Bihać

-      Aleksandra Drinić, direktorica sjeverne regije, USAID Turizam

16.10 - 16.30h

Prezentacija projekta, interakcije i diskusije

-      Kultura izvrsnosti u turizmu, USK danas: Šta imamo danas i šta trebamo promijeniti

-      Opis projekta, vrijednosti koje želimo postići, uloga poslodavaca

-      Svrha projekta i očekivani rezultati

-      Pitanja i odgovori

16.30 - 17.15h

Umrežavanje i osvježenje

17.15h

Više o cjelokupnom programu Kultura izvrsnosti – za inovativno turističko iskustvo u Unsko-sanskom kantonu možete pronaći OVDJE.

Ovu aktivnost podržava USAID kroz projekat Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (USAID Turizam)