Panel diskusija: Poslanikovo naslijeđe za generacije budućnosti – inovativni didaktički alati i pristupi u radu s mladima

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na panel diskusiju “Poslanikovo naslijeđe za generacije budućnosti – inovativni didaktički alati i pristupi u radu s mladima” i promociju priručnika “Poslanik Muhammed, a.s., u mom životu”!

Pridružite nam se, naučite nešto novo iz bogatog istraživačkog i edukatorskog iskustva naših panelista i panelistica i pomozite nam da otvorimo pitanja koja će pomoći unapređenju rada s mladima i didaktičke alate učiniti što je moguće više prilagođenim njihovim krajnjim korisnicima – mladima i osobama koje rade s njima u odgojno-obrazovnom procesu.

Ovaj događaj prvenstveno je namijenjen vjeroučiteljima/vjeroučiteljicama, edukatorima/edukatoricama koji rade s mladima, mladima i studentima/studenticama općenito a posebno studentima Pedagoškog i Islamskog pedagoškog fakulteta ali njegove poruke i zaključci mogu biti od izuzetne koristi i roditeljima, odgajateljima/odgajateljicama i svima koji su angažovani u odgojno-obrazovnom procesu, u formalnom ili neformalnom obliku.

Panelisti/ice:

  • dr. Mevlida Mešanović, pedagoginja i autorica udžbenika, uposlenica Instituta za katehetiku i religijsku pedagogiju pri Karl Franzens Univerzitetu u Grazu,
  • mr. Sehija Dedović, predsjednica CEI Nahla i jedna od koautorica priručnika “Poslanik Muhammed, a.s., u mom životu”
  • mr. Nermina Ljubijankić, profesorica vjeronauke u Prvoj srednjoj školi u Cazinu,
  • prof. Amir Sijamhodžić, novinar i publicista te kulturni i društveni djelatnik.

Moderator: Nazif Horozović