EDUKACIJA O ZDRAVLJU I ISHRANI

Besplatna radionica i mjerenje općeg stanja organizma: Kako se riješiti svakodnevnog umora i vratiti energiju i volju?

Hajde da vam pomognemo da ustrajete i ovaj put napravite dugoročno kvalitetnu promjenu. Dan za kvalitetnu pripremu je 14. septembar 2022. godine!

Statistika kaže da je najviše uspješnih promjena u životu doneseno krajem ljeta i početkom septembra. Nakon ljetnog odmora svi smo spremni za nove početke, sumiramo rezultate, kreiramo nove planove i dajemo puni gas u realizaciji planova. Međutim statistika kaže i da se brzo umorimo i lako odustanemo. Ponekad se desi pad motivacije, a naučnici kažu da zdravlje našeg tijela ustvari ne može pratiti tempo koji mi sebi nametnemo. Disbalans u organizmu, nedostatak vitamina i minerala, nepravilna prehrana su glavni uzročnici.

Započet ćemo pregledom općeg stanja organizma, kako bismo znali šta nam to u organizmu nedostaje i radi čega nemamo energije. Tokom pregleda imati ćete mogućnost da se detaljno posavjetujete sa nutricionisticom i savjetnicom za suplementaciju.

Istog dana, (14. septembra 2022. godine) u 19h organiziramo i radionicu o cirkadijalnom ritmu, hrani i nutrijentima koji podržavaju svakodnevne životne obaveze te promjenu životnih navika. Truditi ćemo se da odgovorimo na sva vaša pitanja ali i da vam ponudimo savjete za sve ono što vam ne bi palo na pamet da pitate a što vam može poboljšati kvalitetu življenja.

Radionicu će voditi Lejla Hodžić, nutricionistica, Forever savjetnica i Senida Karasalihović-Adilović, izvršna direktorica CEI Nahla, podružnica Bihać.

Pregled i radionica su u potpunosti besplatni. Broj mjesta na pregledima je ograničen.  
Prijavi se putem ONLINE FORMULARA.

Na koji način se mjeri opće stanje organizma i koje podatke dobijemo?

Mjerenje je u potpunosti bezbolno veoma efikasno i precizno. Daje podatke o:

  • vitaminima, mineralima, kolagenu, aminokiselinama, koenzimima;
  • mineralnoj gustoći kostiju, bolesti kostiju, reumatoidnim bolestima kostiju;
  • toksinima, teškim metalima, alergiji, mikroelementima;
  • funkciji jetre, debelog crijeva, bubrega, pluća, mozga, gušterače, prostate;
  • stanju kardiovaskularnog sistema, meridijanima, pulsu srca i mozga;
  • stanju grudi, menstrualnom ciklusu;
  • osnovnim fizičkim kvalitetama.