Klub knjige za djecu – program za juni

Pridružite nam se u otkrivanju čudesnih svjetova skrivenih u koricama knjiga! Svakog utorka u 18h.

Ko može doći?

Dječiji klub knjige namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 9 godina.

Zašto čitanje priča?

Čitanje i pričanje priča pomaže cjelokupnom razvoju djeteta. Na taj se način potiče razvoj govora, percepcije, pažnje, pamćenja, zaključivanja. Potiče se prepoznavanje i razumijevanje svojih i tuđih osjećaja, razumijevanje socijalnih odnosa, pravila ponašanja, pravde i nepravde. Slušanje priča pomaže u rješavanju sukoba, potiče solidarnost i toleranciju. Uz pozitivan utjecaj na djetetovo psihološko zdravlje, čitanje priča naglas razvija i moždanu aktivnost, pogotovo kod djece predškolske dobi, ali i beba. Slušajući čitatelja djeca povezuju značenje slova s izgovorenom riječi te na taj način razvijaju koncentraciju i brže nauče čitati.

Vrijeme održavanja: utorak,  18.00-19.30

Cijena: 5KM

NAPOMENA: Prijave putem ONLINE FORMULARA. Uplate na dan održavanja radionica u prostorijama Nahline igraonice.
 
utorak, 11. juni 2019.
Naslov priče: JEDAN, DVA, TRI – NE BOJIMO SE MI

Djeca često imaju ružne snove, a kroz ovu priču ćemo pokušati da im zauvijek zatvorimo vrata ružnih snova i razgovaramo o načinima koji će nam pomoći da se suočimo sa strahovima. Cilj je analiza djela i razgovor o iskustvima.
 
utorak, 18. juni 2019.
Naslov priče: MORSKA SIRENA

U ovoj priči će nam sirena otkiti kako da uklonimo strah od zubara, i da sa osmijehom uvijek idemo u posjetu. Ponekad nas upravo ti strahovi koštaju zdravlja, a o tim važnostima ćemo razgovarati i predstaviti kroz mapu uma.
 
utorak, 25. juni 2019.
Naslov priče: TORANJ ISTINE

Ponekad je put do istine težak i naporan, ali je jako bitna činjenica da on ipak postoji. Kako bismo očekivali i govorili istinu, moramo se upoznati sa svim posljedicama koje nosi lažni govor. Cilj je analiziranje teksta i racionalno procjenjivanje situacija u priči, kako bismo došli do zajedničkih zaključaka i poruka.

DETALJI

    • Svakog utorka u periodu od 18h do 19.30h u prostorijama Nahline igraonice
    • Za djecu uzrasta od 4 do 9 godina
    • Cijena jedne radionice: 5KM
    • Uplate na dan održavanja radionica u prostorijama Nahline igraonice