VIJESTI IZ NAHLE

Godina ženskog poduzetništva u Nahli!

U ovoj radnoj godini Nahla ženi poručuje: Osnaži se, edukuj i ohrabri – napravi svoj pasoš za budućnost. (P)ostani poduzetnica!

U teoriji, poduzetništvo se definira kao proces u kojem se gradi nešto gotovo iz ničega, dok je poduzetnica osoba koja u tom procesu mora prepoznati priliku, skupiti sredstva za njenu realizaciju, preuzeti rizik u novcu, vremenu i ugledu. U čast poduzetnim i hrabrim ženama, Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica Bihać, je radnu 2019/2020. proglasio Godinom ženskog poduzetništva.

Cilj Godine ženskog poduzetništva u Nahli je da bude povod različitim inicijativama i aktivnostima koje će motivisati, informisati, umrežiti i osnažiti žene te ih naučiti kako da (p)ostanu poduzetnice. Jedan od dugoročnih ciljeva jeste smanjenje nezaposlenosti žena kroz samozapošljavanje, ali i jačanje zaposlenosti u rastućim poduzetničkim pothvatima žena. 

Povećanje uključenosti žena u društvu dugoročno utječe na promjenu sistema društvenih vrijednosti i fokusiranosti na problematiku pravednosti.

Važno je istaknuti da su žene zapravo oduvijek poduzetnice jer i briga o porodici ima puno dodira s poduzetništvom. Potrebna je kreativnost, upravljanje budžetom, upravljanje timom…