“EKOBIS 2019” i CEI „Nahla“: Promocija, motivacija, inspiracija

U ovoj radnoj godini Nahla ženi poručuje: Osnaži se, edukuj i ohrabri – napravi svoj pasoš za budućnost. (P)ostani poduzetnica!

Sedamnaesti međunarodni sajam ekologije “EKOBIS 2019” održan je u periodu od 12. do 15. septembra na sajmištu “Luke” u Bihaću. Učestvovali su izlagači iz Turske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke i Bosne i Hercegovine, a ove godine, po prvi put, među izlagačima se je bila i CEI „Nahla“, podružnica Bihać. 

Posjetioci su imali priliku razgovarati sa uposlenicama Nahle uz kafu i ugodnu atmosferu, pitati sve što ih zanima, pa i prijaviti se direktno na određene programe koje Nahla nudi. 

Posebno privlačan i zanimljiv bio je kutak u sklopu Nahlinog štanda koji je imao za cilj da predstavi Nahlinu pametnu igraonicu „Ježevu kućicu“. Taj kutak je definitivno bio najkreativniji i najveseliji u sali, uvijek pun djece koja nešto prave, režu, crtaju, oblikuju. 

Nahla je tu bila sa još jednim važnim zadatkom. Naime, Nahlina motivacijska tribina u sklopu EKOBIS-a 2019, pod nazivom: Inspirativne priče: Kako (p)ostati poduzetnica, održana je 14. septembra s početkom u 13.00 h. Svoje uspješne priče sa posjetiocima podijelile su poduzetnice s područja Unsko-sanskog kantona Azra Mahmutović (Bihaćka Svijeća) i Meliha Klopić (Magic Touch). O svom putu ka boljoj verziji sebe, o konstantnom učenju, rastu i razvoju, pričala je zamjenica direktorice CEI „Nahla“podružnica Bihać Senida Karasalihović-Adilović, a predstavnica Obrtničke komore, gospođa Dženana Ahmetspahić podijelila je sa prisutnima korisne i praktične informacije o osnivanju vlastitog obrta i otkrila nam nešto više o višestrukim ulogama Obrtničke komore. 

Iako spriječena poslom da fizički prisustvuje motivacijskoj tribini, nije izostala podrška naše drage Zilhe Jusić (Kostelski buk), kojoj se cijeli koncept jako svidio i koja od srca podržava Nahlinu priču o ženskom poduzetništvu.

Veliko hvala našim uspješnim panelisticama što su podijelile s nama svoje inspirativne priče i hvala Obrtničkoj i Privrednoj komori USK na podršci. Zaista nam je bilo zadovoljstvo surađivati s vama.

Već se radujemo slijedećoj aktivnosti u sklopu Nahline Godine ženskog poduzetništva! Pratite nas!