Besplatni programi i usluge za djecu bez jednog ili oba roditelja

Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalivaj ih mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu…

Djeca nemaju mogućnost izbora okolnosti u kojima će odrastati, a odrastanje bez jednog roditelja ili čak bez oba, postaje sve češća pojava u savremenom društvu. Dodatni rizici kojima su izložena djeca iz takvih porodica bez svoje krivnje stavljaju pred društvo obavezu kontinuirane brige o njihovom mentalnom zdravlju, njihovoj socijalizaciji i pružanju poticajnog okruženja za njihov optimalni psihosocijalni razvoj.

CEI Nahla u cilju podrške djeci bez jednog ili oba roditelja i pružanja poticajnog okruženja za razvoj njihovih potencijala nudi set besplatnih programa i usluga:

  • JEŽEVA KUĆICA – kreativno-razvojni program za djecu od 3 do 6 godina, usmjeren na socio-emocionalni, spoznajni, tjelesni i psihomotorni razvoj te razvoj govora, komunikacije, izražavanja i kreativnosti. Ovaj mjesečni program se održava u dva termina jutarnji: 8-13h i popodnevni: 13-17h, svaki radni dan.
  • KRETIVNO-EDUKATIVNE RADIONICE za djecu uzrasta od 6 do 8 godina koje se povremeno održavaju u Nahlinoj igraonici “Ježeva kućica” poslije 17h. Detaljan program radionica se objavljuje 10 dana prije početka radionica.
  • LOGOPEDSKO SAVJETOVALIŠTE – logopedske terapije u Nahli podrazumijevaju profesionalan i prilagođen pristup s ciljem rješavanja izazova vezanih za dječiji govor i komunikaciju.
  • PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE za djecu i roditelja ili staratelja.

Prijava putem PRIJAVNOG FORMULARA do popune mjesta. Jedno dijete se može prijaviti na jedan program/uslugu.

Napomena: Programi i usluge su namijenjeni djeci čiji su jedan ili oba roditelja umrli, a za dokazivanje statusa potrebno je priložiti smrtni list.

Period korištenja programa/usluge zavisi od broja prijavljenih kandidata/kandidatkinja u skladu sa raspoloživim kapacitetima centra.