Nakon višegodišnje tradicije, mnogo kurseva jezika, različitih obuka, treninga i seminara, Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica u Bihaću , zvanično je postala centar za obrazovanje odraslih. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta  Unsko-sanskog kantona  4.maja  2021. godine izdalo je Rješenje kojim se Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica Bihać upisuje u Registar ustanova za obrazovanje odraslih pod rednim brojem 40 u knjizi II.

Prva akreditovana obuka već je u toku a riječ je o Obuci za upravljanje društvenim mrežama i online sadržajima.

Podsjećamo da  Nahlina podružnica u Bihaću egzistira već osam godina nudeći prije svega edukaciju, relaksaciju, sportske, kreativne i vjerske programe građanima Bihaća ali i Unsko-sanskog kantona.

Ova odluka Ministarstva veseli nas jer smo već godinama odlučne u unapređenju kvalitete neformalnog obrazovanja, kako u Bihaću i USK, tako i u gradovima, tj. kantonima gdje već egzistiraju poslovnice CEI Nahle, Tuzla i Sarajevo. Općepoznato je da trenutni obrazovni sistem u našoj državi ne prati potrebe tržišta rada, te svoj doprinos kao organizacija koja za cilj ima edukaciju odraslih, ovim Rješenjem dobijamo vjetar u leđa i poruku da su naše aktivnosti potrebne i prepoznatljive u društvu.